Usk-a

Filmska potjera zatvorske policije za osuđenikom koji je pobjegao iz zatvora

E-mail Ispis PDF

Sinoć oko 23:30h građani bihaćkog naselja “LUKE” imali su priliku uživo vidjeti bjegunca koji je pobjegao iz bihaćkog zatvora.

Da nije žalosno, bilo bi smješno jer je to većini ljudi koji žive u ovom ili okolnim naseljima postalo uobičajeno jer se isto i prije znalo dešavati s obzirom da je ovo zatvor poluotvorenog tipa.

Naime, kako naš portal iz neslužbenih izvora saznaje radi se o osuđeniku rođenom 1994. godine u naselju Tržačka Raštela koji je bio na odsluženju kazne u bihaćkom zatvoru.

Osuđenik očito nije nikad prije bio u Bihaću pa nije znao ni gdje treba bježati nego je otišao u jednu od kuća u blizini zatvora i zaključao se u garažu. Nakon što ga je vlasnik garaže primjetio, odmah je pozvao policiju, a osuđenik se uplašio i pobjegao prema gradskom stadionu, tačnije šetalištu Aleja.

Zatvorski stražari sa psima su opkolili dio terena od Luka prema Kasarni Adil Bešić i nakon dvosatne potrage, osuđenik NN je pronađen kako leži u potoku pored restorana Jedinstvo u Aleji, gdje se pokušao sakriti od policijskih pasa. Osuđenik je lišen slobode i odveden u zatvorske prostorije na odsluženje kazne, a građani naselja Luke su napokon mogli odahnuti.

Ovu informaciju su potvrdili mještani, a i neki zatvorski stražari koju su željeli ostati anonimni zbog daljnjeg toga istrage oko ovog nemilog događaja.

Svaka čast jedinici zatvorske straže koja ga je brzom intervencijom pronašla,savladala i privela u prostorije za odsluženje kazne i iskreno se nadamo da se ovo više neće događati.

Postavlja se pitanje jesu li osuđenici toliko sposobni ili ovaj zatvor stvarno nije adekvatno mjesto za ovakve osuđenike kad se ovakve stvari ponavljaju.

Comments ()
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kontakt

 

 

 Sve predijeloge i sugestije na izgled i sadržaj portala www.buzimljani.ba možete poslati na e-mail: buzimljani-@hotmail.com.

  Telefon: 

Godinu dana postojanja portala buzmljani.ba-24.februara 2011. godine

Udruženje "Stari grad" Bužim Jurišnog bataljona b.b.

JIB:4263580190001, Registrovano u registru udruženja Knjiga V,reg.broj 88. 14.01.2010.godine