Vijesti Bužim

Općinska organizacija SDA Bužim u petak je upriličila predstavljanje kandidata SDA za Općinsko vijeće općine Bužim na predstojećim izborima.

E-mail Ispis PDF

U prepunoj sali bužimskog Centra za kulturu, pred preko 800 prisutnih građana, predstavljena su 22 kandidata sa liste za Općinsko vijeće.

Nosilac liste je Rifet Šahinović, aktuelni predsjednik kluba SDA u Općinskom vijeću Bužim.

Šahinović se u svom obraćanju osvrnuo na protekli period i mandat 2012-2016, i razvoju i napretku koji je u tom periodu načinjen.

-          Naše opredjeljenje je da se to treba i mora nastaviti. Zbog toga imamo listu sa najboljim kandidatima, i slobodno mogu reći da je ovo najbolja i najkvalitetnija lista od svih političkih subjekata u Bužimu.Ispred vas stoji tim koji ima znanje, volju i obrazovanje da i dalje, zajedno sa SDA, našim predsjednikom i našim načelnikom, nastavi praviti korake ka razvoju Bužima, jer je to jedini siguran pravac za Bužim, kazao je Šahinović u svom obraćanju.

 

Kandidat SDA za načelnika općine Bužim je, kako je već ranije objavljeno, Agan Bunić, aktuelni načelnik općine, koji je na binu izišao uz velike ovacije i oduševljenje prisutnih.

-          Završili smo preko 80% obećanog od 2012.godine, nešto posla i obećanog je ostalo. I ove godine se radi punim kapacitetom, bez obzira na sve blokade i opstrukcije koje imamo. Uradili smo ili započeli realizaciju projekata koji su 10 godina bili predmet obećanja i predizbornih kampanja mnogih političkih subjekata i pojedinaca. Za nas je završena sportska dvorana, 110 kW stanica Bužim, riješeno pitanje nastavka izgradnje obilaznice, završen vodovod "Pivnice", 15 kilometara asfaltnog puta, i niz drugih projekata. Nema odmora, nastavljamo dalje. Nastavljamo sigurnim i provjerenim pravcem, kazao je Bunić u obraćanju.

Trg, zelene površine i javni parkinzi

-          U narednom periodu posebnu pažnju ćemo posvetiti III fazi izgradnje obilaznice, trga i korza u centru općine. Nastavit ćemo ulaganje u lokalnu putnu mrežu, vodosnabdijevanje s kojim trenutno imamo problem zbog lošeg upravljanja u Javnom komunalnom preduzeću, te ćemo ulagati u mlade i njihovo obrazovanje. Posebna briga  i dalje će biti naši privrednici i njihove aktivnosti, sve u cilju otvaranja novih radnih mjesta. Gradit ćemo školske objekte, posebno će biti naša briga završetak škole u Bućevcima i rekonstrukcija starog objekta osnovne škole u Bužimu. Radit ćemo više na uređenju samog centra općine, uz rješavanje zelenih površina i parking prostora. Za sve te projekte, kao i dosad, imat ćemo podršku viših nivoa vlasti i oni su garancija razvoja općine Bužim, istaknuo je Agan Bunić.

Na predstavljanju kandidata istaknuto je kako je SDA u Bužimu najozbiljnija i najodgovornija politička snaga, što potvrđuju i njeni kandidati.

Predsjednik SDA Bužima, Kasim Mulalić, u svom je obraćanju, između ostalog, kazao da SDA radi konkretne projekte za dobrobit i razvoj općine iu funkciji ostvarenja tog cilja stoji cjelokupna struktura SDA od općinskog do državnog nivoa, što je garancija da Bužim uz SDA ide u sigurnom pravcu, pravcurazvoja i prosperiteta.

Predstavljanju kandidata SDA u Bužimu prisustvovali su i premijer Vlade USK-a Husein Rošić, te potpredsjednik SDA BiH i ministar u Vladi FBiH Šemsudin Dedić.

Rošić i Dedić su pružili snažnu podršku kandidatima liste SDA i kandidatu za načelnika, Aganu Buniću. Kazali su kako će općina Bužim i njeni građani imati podršku viših nivoa, kantonalnog i federalnog, u svojim projektima, a najavili su i konkretnu podršku za određene projekte.

Comments ()
Ažurirano ( Subota, 03 Rujan 2016 15:06 )
 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »

Kontakt

 

 

 Sve predijeloge i sugestije na izgled i sadržaj portala www.buzimljani.ba možete poslati na e-mail: buzimljani-@hotmail.com.

  Telefon: 

Godinu dana postojanja portala buzmljani.ba-24.februara 2011. godine

Udruženje "Stari grad" Bužim Jurišnog bataljona b.b.

JIB:4263580190001, Registrovano u registru udruženja Knjiga V,reg.broj 88. 14.01.2010.godine